Pocket

Smakens fysiologi

Brillat-Savarin, Jean-Anthelme

Pocket
  • Gratis frakt

    Gratis frakt over 299 kr
Pris

229,-

 
Legg i
handlekurv
 
Lagerstatus Sendes i løpet av 2-3 arbeidsdager
Utgivelsesår 2017
Sider 258
Oversetter Stene-Johansen, Knut
Forlag Spartacus Forlag
Språk Bokmål
ISBN/EAN 9788243008465
Norges enkleste nettbutikk

Det klassiske franske kjøkken overlevde revolusjonen i 1789, men ble i årene som fulgte gjenstand for en omfattende profesjonalisering og teoretisering. I Smakens fysiologi beskriver forfatteren smaken, dannelsen og matkulturen i denne perioden. Det er det nye begrepet gastronomi som skal lanseres.

Smakens fysiologi er en vitenskapelig utlegning om de seks (!) sansenes rolle i den gastronomiske nytelse, men inneholder også filosofiske og kulturelle refleksjoner over matkunsten. Smak behandles ikke av Brillat-Savarin som noe vi har, eller som en privatsak, men som noe vi utvikler ved et sensorisk og intellektuelt arbeid. Smak er dannelse.

Smakens fysiologi er et hovedverk innen gastronomiens historie og en litterær klassiker. Den ble første gang utgitt i Frankrike i 1825. Boken har en innledning av Roland Barthes og foreligger nå for første gang på norsk, i Knut Stene-Johansens oversettelse.

"Knut Stene-Johansen har utført et imponerende oversettelsesarbeid med utgangspunkt i en forkortet fransk utgave av verket, men også med ytterligere utdrag av originalen. For selv om deler av denne gastronomiske kultbibel er lysende aktuell for matinteresserte ennå i dag, fremstår andre deler som temmelig pompøse og foreldede. Oversetteren har spart oss for de aller mest selvforherligende av forfatterens språklige utskeielser, men har allikevel klart å beholde bokens grunnleggende atmosfære."
Are Brean, Tidsskriftet

 
 
 

Andre som kjøpte denne har også kjøpt

 
Edgar Ludl
Tilbud
349,-
Veil 399,-
Spar 50,-
Din pris: 349,-
 
Cooked
Tilbud
149,-
Din pris: 149,-
 
Mine osteperler
Tilbud
349,-
Din pris: 349,-
 
En smak av norsk kultur
Tilbud
228,-
Din pris: 228,-
 
Osteglad
Tilbud
399,-
Din pris: 399,-
 
Norwegian food
Tilbud
228,-
Din pris: 228,-
 
Kjøkkenveien
Tilbud
449,-
Din pris: 449,-
 
Honning
Tilbud
399,-
Din pris: 399,-
 
Krisemat
Tilbud
299,-
Din pris: 299,-
 
Kresne barn
Tilbud
349,-
Din pris: 349,-
 
Syltetøy året rundt
Tilbud
179,-
Din pris: 179,-
 
Where chefs eat
Tilbud
249,-
Din pris: 249,-
 
 

NYTT OG AKTUELT

Filter:
Sorter etter:
 
Snøsøsteren
Tilbud
349,-
Veil 399,-
Spar 50,-

Snøsøsteren (Innbundet)

Lunde, Maja
Din pris: 349,-
 
Inferno
Tilbud
299,-

Inferno (Innbundet)

Dante Alighieri
Din pris: 299,-
Bestill!
 
Dagsordenen
Tilbud
299,-

Dagsordenen (Innbundet)

Vuillard, Éric
Din pris: 299,-
 
Vandrefalken
Tilbud
349,-

Vandrefalken (Innbundet)

Baker, J.A.
Din pris: 349,-
 
Ikke gråte
Tilbud
399,-

Ikke gråte (Innbundet)

Salvayre, Lydie
Din pris: 399,-
 
Bjørnen
Tilbud
379,-

Bjørnen (Innbundet)

Sveen, Gard
Din pris: 379,-
 
Et julekvad
Tilbud
249,-

Et julekvad (Innbundet)

Dickens, Charles
Din pris: 249,-
 
Tante Ulrikkes vei
Tilbud
349,-

Tante Ulrikkes vei (Innbundet)

Shakar, Zeshan
Din pris: 349,-
 
Nord
Tilbud
379,-

Nord (Innbundet)

Lindstrøm, Merethe
Din pris: 379,-
Bestill!
 
Over fjellet
Tilbud
379,-

Over fjellet (Innbundet)

Ørstavik, Hanne
Din pris: 379,-
 
Erik Bye
Tilbud
499,-

Erik Bye (Innbundet)

Bakke, Asbjørn
Din pris: 499,-
 
Byens spor
Tilbud
399,-

Byens spor (Innbundet)

Christensen, Lars Saabye
Din pris: 399,-
 
BOKeksperten.no er en bokhandel på nett som tilbyr deg det beste utvalget av bøker til gode priser. Vi har raskt levering, god service og setter kunden i fokus.

Langbrecke AS

co/Bokeksperten.no, Postboks 6794 St. Olavs plass
epost: post@bokeksperten.no
Tlf: 22 500 400
Org.nr: 930 058 866

Få tilbudene først på:

facebooktwitter

Trygg handel

sikkerHandel
 
Kontakt oss